× - Sınav Puan Hesaplama KPSS Lisans Puanı Hesaplama KPSS Önlisans Puanı Hesaplama KPSS Ortaöğretim Puanı Hesaplama DGS Puan Hesaplama TYT Puan Hesaplama YKS AYT Puan Hesaplama ALES Puan Hesaplama LGS Puan Hesaplama MSÜ Puan Hesaplama YDS Puan Hesaplama - Hash/Encode Online Base64 Kodlama Online Base64 Kodu Çözme Online MD5 Hash Kodu Oluşturma Online SHA0 Hash Kodu Oluşturma Online SHA1 Hash Kodu Oluşturma Online SHA224 Hash Kodu Oluşturma Online SHA256 Hash Kodu Oluşturma Online SHA384 Hash Kodu Oluşturma Online SHA512 Hash Kodu Oluşturma Online RIPEMD Hash Kodu Oluşturma CRC16 Hash Kodu Oluşturma CRC32 Hash Kodu Oluşturma ADLER32 Hash Kodu Oluşturma ROT13 Kodu Oluşturma/Çözme - Text İşlemleri Online Kelime Sayısı Hesaplama Inline Style Temizleme Online HTML Tag Temizleme Online HTML Tag Küçültme - Tarih/Diğer İşlemler Yaş Hesaplama Adet Tarihi Hesaplama İki Tarih Arası Fark Gün Hesaplama Haftanın Hangi Günü Hesaplama KDV Hesaplama - Biz Kimiz? Hakkımızda İletişim Gizlilik Politikası Çerez Politikası

Bu sayfa üzerinden son adet (regl) başlangıç tarihinizi girerek önünüzdeki 12 ay içinde hangi tarih ve günlerde adet göreceğinizi hesaplayabilirsiniz. Adet başlangıç tarihi kanamanın olduğu ilk gündür.

Adet Tarihini Hesaplama (12 Aylık Adet Tablosu)
Son Adet Başlangıç Tarihi:
Kaç Günde Bir Adet Görüyorsunuz?

Gelecek 12 Aylık Adet Tarihleri Tablosu
 1. Adet Tarihiniz:
 2. Adet Tarihiniz:
 3. Adet Tarihiniz:
 4. Adet Tarihiniz:
 5. Adet Tarihiniz:
 6. Adet Tarihiniz:
 7. Adet Tarihiniz:
 8. Adet Tarihiniz:
 9. Adet Tarihiniz:
10. Adet Tarihiniz:
11. Adet Tarihiniz:
12. Adet Tarihiniz:

Not:Adet tarihi vücudun fizyolojik yapısıyla alakaladır. Bazı durumlarda (hastalık, aktiviteler, mevsimsel şartlar v.s.) düzensizlikler gösterebilir. Sorun olduğunu düşünüyorsanız lütfen doktorunuza başvurunuz!

Adet (Regl) Nedir?

Adet, hayız, menstrüasyon ya da regl olarak bilinir. Adet rahim iç yüzeyinde oluşan damar ve dokuların kan ile birlikte vücuttan atılması olarak tanımlanabilir. Rahim iç yüzeyi, bu damar ve dokuları embriyonun tutunabilmesi için her ay oluşturur. Eğer olgunlaşmış yumurta döllenmez ve gebelik oluşmaz ise bu dokular bir miktar kan ile birlikte vücuttan atılır.

Üreme çağına gelmiş her doğurgan ve sağlıklı kadın adet görür. Kızlar bedensel gelişim durumlarına göre değişmekle birlikte genellikle 12 yaşından itibaren adet görmeye başlarlar.

Adet genel olarak 28 günlük (kişinin fizyolojik özelliklerine göre 26,27,29,30 olabilir) periyotlar halinde sürekli tekrarlanan fizyolojik bir olaydır. Kadınlar 50'li yaşlarda menapoza girmeleriyle adet görme sonlanır. Adetin tamamen sonlanması (menapoz) kadın için doğurganlığın da bittiği anlamına gelir.

Adet Tarihi Hesaplama

Kadınlar neden adet görür?

Adet görmek kadınlarda doğurganlık belirtisidir. Yumurtalıklarda üretilen yumurta gelişimini tamamladığındanda rahime salınır, eğer burada sperm ile döllenirse rahim içinde dokulara tutunarak burada gelişir. Adet döngüsü hamilelik döneminde geçici olarak biter. Menapozdan sonra ise tamamen kalıcı olarak bitmektedir.

Bir Sonraki Adet Tarihi Nasıl Hesaplanır?

Bir önceki adetin ilk gününden bir sonraki adetin ilk gününe kadar geçen süre gün olarak adet periyodunuzu belirler. Bu genellikle 28 gündür.

Gelecek adet tarihinizi, bir önceki adetin başladığı tarihe adet periyot gününü ekleyerek bulabilirsiniz.

Gelecek Adet Tarihi = Bir Önceki Adet Başlangıç Tarihi + Adet Periyodu